welkom

Mijn naam is Marco van Os. Ik ben professioneel basgitarist en contrabassist, studeerde in 1999 af aan het Utrechts Conservatorium,en ben sindsdien werkzaam als uitvoerend musicus en docent.
Mijn brede muzikale interesse heeft er voor gezorgd dat ik veel verschillende stijlen speel, en met heel veel verschillende mensen heb samengewerkt In het theater, maar ook als studiomuzikant en sessiespeler.
Ik heb onder mijn eigen naam in 2014 een cd uitgebracht die ik samen met pianist Jeroen van Helsdingen heb geproduceerd. Ik schreef ook een aantal stukken voor deze plaat, en ben dus ook als componist actief. Op deze cd Hybris is een groot aantal muzikale toppers te horen uit de Nederlandse jazz-scene: Toon Roos (sax), Ruud Breuls (Bugel) en Peter Tiehuis (gitaar)   ’to name a few’.
Verder heb ik diverse projecten in de wereldmuziek en popmuziek, waarvan ik de ontwikkelingen op deze site bijhoud.
In de theaters heb ik gewerkt met o.a. Alex Roeka, Jenny Arean, Wieke Garcia, Stormvogel en met Thijs Borsten zijn theatervoorstelling de Uitdaging, waar ook zeer veel verschillende grote namen uit de muziekwereld langskomen.
Ik geef les aan diverse scholen waarover ook van alles te vinden is op deze site